latinica  ћирилица
01/02/2018 |  09:00 ⇒ 09:08 | Аутор: РТРС

Канадски полицајци "халуцинирали на дужности"

Један полицајац из Торонта затражио је помоћ од колега док је био на дужности. Позив "за појачање", међутим, није био упућен због оружаног инцидента, пљачке или опирања хапшењу, већ због "траве".
Полиција Торонта (Фото: Torstar News Service) -
Полиција Торонта (Фото: Torstar News Service)

Двоје канадских полицајаца, чија имена нису саопштена медијима, наводно су појели слаткише или грицкалице који у себи садрже марихуану и, потом, почели да халуцинирају.

Потом је полицајац позвао "појачање" у помоћ. Према наводима неких канадских медијима, позив је услиједио након што је једно од њих двоје претходно завршило на дрвету.

Када је помоћ стигла, затекли су их у колима, а једно од њих је завршило у болници.

Да ситуација буде још гора, један од полицајаца који су притекли у помоћ такође је завршио у болници, пошто се прилазећи колима оклизнуо и пао и при том повриједио главу.

Према писању листа Торонто стар, прије цијелог догађаја, у току је била полицијска акција у оближњем локалу за дистрибуцију марихуане, чија је употреба у Канади легална у медицинске сврхе.

Није јасно да ли су двоје полицајаца учествовали у тој акцији. Поједини медији су, међутим, јавили да су неки производи били претходно заплијењени током акције.

Двоје полицајаца је суспендовано и против њих је покренута истрага.

Извор: Б92