latinica  ћирилица
02/02/2018 |  15:42 ⇒ 03/02/2018 | 12:28 | Аутор: РТРС

За лијечење Софије Радовановић из Фонда солидарности 42.000 франака (ВИДЕО)

Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству уплатио је 42.000 швајцарских франака за лијечење Софије Радовановић из Требиња у Швајцарској.
Софија Радовановић из Требиња обољела је од тумора очију (Фото: http://www.trebinjedanas.com) -
Софија Радовановић из Требиња обољела је од тумора очију (Фото: http://www.trebinjedanas.com)

Иначе, Фонд здравственог осигурања Републике Српске је већ уплатио 30 одсто трошкова лијечења, тако да су у потпуности покривени трошкови Софијиног лијечења.

Фонд солидарности финасира лијечење дјеце до 18 година у иностранству и то онда када то није могуће у здравственим установама изван Републике Српске које са ФЗО Републике Српске имају потписан уговор.

Из Фонда подсјећају родитеље да се прије покретања хуманитарних акција у медијима, детаљно информишу о начинима финансирања лијечења осигураника у иностранству у надлежним здравственим институцијама као и на интернет страници ФЗО Републике Српске (www.zdravstvo-srpske.org).

На овој страници су доступни сви прописи и акти о раду Фонда солидарности, свакодневно се ажурира стање на рачуну Фонда солидарности са изводима из банака, а може се пронаћи и информативни летак о начину остваривања права на лијечење у иностранству посредством овог фонда.