latinica  ћирилица
05/02/2018 |  07:48 ⇒ 07:51 | Аутор: РТРС

Арлов данас са званичницима Kосмета о доласку 850 дјеце у Српску

Предсједник Одбора за помоћ Србима са Косова и Метохије Милорад Арлов разговараће данас у Звечану са српским званичницима на Космету о реализацији пројекта "Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске", којим је планирано да 850 ученика са читавог Космета посјети Републику Српску у јуну.
Милорад Арлов - Фото: СРНА
Милорад АрловФото: СРНА

Арлов је потврдио Срни да ће о реализацији овог пројекта разговарати са начелницима округа, предсједницима општина, директорима школа и другима на Косову и Метохији о реализацији овог најмасовнијег пројекта до сада.

"Планирамо да се договоримо о свим важним детаљима, јер овог пута ради се о великом броју дјеце који ће у пратњи својих професора и наставника доћи у јуну у 16 локалних заједница Републике Српске", рекао је Арлов.

Централни дочек биће одржан 16. јуна у Андрићграду у општини Вишеград, која је прихватила да буде покровитељ централног дочека.

Састанак, који организује Одбор за помоћ Србима са Косова и Метохије у сарадњи са Митровачким округом и општином Звечан, биће одржан у 11.00 часова у свечаној сали општине Звечан.

Посредством Одбора за помоћ Косову и Метохији од 16. до 23. јуна у Републици Српској ће боравити 850 ученика са читавог Космета.

До сада је у оквиру пројекта "Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске" у Српској у шест наврата боравило укупно 2.500 дјеце и 200 наставника са Косова и Метохије.

Извор: СРНА