latinica  ћирилица
05/02/2018 |  09:07 | Аутор: РТРС

НСРС сутра о Приједлогу закона о средњем образовању

Народна скупштина Републике Српске разматраће сутра Приједлог закона о средњем образовању и васпитању којим је дефинисано да стручни тим школе чине наставници, стручни сарадници и, по потреби, стручно лице из друге установе, речено је Срни у парламенту.
Народна скупштина Републике Српске - Фото: РТРС
Народна скупштина Републике СрпскеФото: РТРС

Предложеним законом прописано је да се средства стечена прометом производа и услуга ученичке задруге користе за проширење материјалне основе њеног рада, за екскурзије, исхрану ученика, те унапређење образовно-васпитног процеса у школи.

Дефинисано је и да дио наставних програма за стручно образовање, до 30 одсто, утврђује наставничко вијеће на приједлог стручних актива наставника, при чему се води рачуна о потребама тржишта рада јединице локалне самоуправе.

Посланици би требало да разматрају Приједлог закона о гасу, Приједлог закона о страним улагањима и Приједлог закона о бањама.

На предложеном дневном реду су Приједлог закона о хемикалијама, Нацрт закона о извршењу кривичних и прекршајних санкција Републике Српске и Нацрт закона о заштити жртава ратне тортуре.

Народна скупштина Републике Српске требало би да разматра и Нацрт закона о одузимању имовине која је проистекла извршењем кривичног дјела, те Нацрт стратегије борбе против корупције у Републици Српској од ове до 2022. године.

Почетак сједнице заказан је у 10.00 часова.

Извор: СРНА