latinica  ћирилица
05/02/2018 |  11:23 ⇒ 11:25 | Аутор: РТРС

Предсједник Младих ХДЗ-а одговорио Изетбеговићу: Ратуј за радна мјеста

Предсједник Младих ХДЗ-а Марио Микулић поручио је бошњачком члану Предсједништва БиХ Бакиру Изетбеговићу да "ратује за нова радна мјеста и пројекте који доносе боље свима".
Марио Микулић (Фото:hercegovina.info) -
Марио Микулић (Фото:hercegovina.info)

"Данас када се БиХ налази пред великим изазовима од којих је један од најважнијих одлазак младих породица, појединци који себе називају лидером у јавном простору спомињу ратове и конфликте. Позивам те исте да ратују за оно за шта их је народ бирао, а то је борба за нова радна мјеста, за нас младе, за наше боље сутра, за пројекте који доносе боље свима нама", рекао је Микулић.

Микулић каже да у тренутку док млади људи на станицама широм БиХ купују једносмјерне карте за земље Европске уније тражећи бољу и сигурнију будућност за себе и своју дјецу и док се БиХ налази на путу евроатлантских интеграција овакве и сличне изјаве водећих политичара су како наводи, опасне и непотребне.

"Проблеми се рјешавају дијалогом и управо дијалогом ће се ријешити проблем доношења новог Изборног закона и Закона о РТВ систему БиХ, социо-економски проблеми, владавина права, одговори на Упитник Еуропске комисије, приближавање НАТО БиХ и сва друга важна питања у БиХ, а свима онима који мисле да ће конфликтним изјавама уплашити хрватски народ да се бори за равноправан положај у БиХ, поручујем да им то неће проћи", закључује Микулић.

Извор: Агенције