latinica  ћирилица
05/02/2018 |  12:50 ⇒ 14:04 | Аутор: РТРС

Власеница: Одржан традиционални планинарски поход на Пјеновац (ВИДЕО)

У Власеници је одржан традиционални планинарски поход на Пјеновац. У походу су учествовали планинари и туристи из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије и Македоније.
Поход у Пјеновац - Фото: РТРС
Поход у ПјеновацФото: РТРС

Једна од најмасовнијих регионалних планинарских смотри привукла је више од 50 планинарских друштава и 1.200 учесника из региона који су уживали у чарима Јавор планине.

Прелазећи стазу дугачку око 16 километара, љубитељи природе различите старосне доби уживали су у дружењу, али и осјетили чари недирнуте природе, живописних видика и неодољивости снијегом прекривеног Јавора.

Поход је оправдао углед који је грађен претходних година, али и очекивања бројних гостију.

"Ми се трудимо да будемо добри домаћини и да на прави начин промовишемо наш град, јер када долази толики број људи, пружа се велика прилика и за промоцију онога што ми можемо да понудимо, а можемо да понудимо доста тога", рекао је Ненад Лелек, директор Туристичке организације Власеница.

Први пут "Поход на Пјеновац" организован је, сада већ давне, 1972. године, а данас је једна од најзначајнијих власеничких манифестација и битан сегмент у развоју туризма у Власеници.

Овогодишњу манифестацију су организовали Планинарско-еколошко друштво "Ацер" из Власенице и Туристичка организација ове општине.

Опширније у прилогу: