latinica  ћирилица
05/02/2018 |  14:20 ⇒ 14:21 | Аутор: РТРС

Конкурс за пројекат "Социјализација дјеце Српске"

Јавни фонд за дјечију заштиту Републике Српске објавио је данас конкурс за учешће у пројекту "Социјализација дјеце Републике Српске" у оквиру којег ће од 20. маја до 21. септембра на црногорском приморју боравити дјеца у 14 смјена.
Дјеца из РС у Кумбору... - Фото: РТРС
Дјеца из РС у Кумбору...Фото: РТРС

Обрасци за пријаву доступни су у мјесно надлежним центрима за социјални рад/службама социјалне и дјечије заштите, као и на интернет страници Фонда.

Конкурс за одабир учесника у пројекту - дјеце, васпитача и стручног особља - објављен је данас у дневном листу "Глас Српске". Документација се може доставити закључно са 5. мартом.

Дјеца ће и ове године бити смјештена у Омладинском хостелу "Ужице" у Бечићима. Прва смјена трајаће осам дана, а преосталих 13 по десет, саопштено је из Јавног фонда за дјечију заштиту Републике Српске.

Пројектом "Социјализације дјеце Републике Српске", који се реализује од 2002. године, до сада је обухваћено више од 23.000 дјеце из свих општина у Српској.

Ријеч је, прије свега, о дјеци из социјално угрожених породица-корисницима права из социјалне и дјечије заштите, дјеци из вишечланих породица, из борачких породица, дјеци са посебним потребама и хроничним здравственим сметњама, али и посебно надареној дјеци, те талентованим спортистима.

Извор: СРНА