latinica  ћирилица
05/02/2018 |  15:31 ⇒ 18:40 | Аутор: РТРС

Требиње - ускоро изградња најсавременијег атлетског стадиона (ВИДЕО)

До половине године, реконструкцијом и доградњом постојећег фудбалског стадиона, Требиње би требало да добије најсавременији атлетски стадион.
Требиње, стадион - Фото: РТРС
Требиње, стадионФото: РТРС

Предуслов за ову инвестицију је покретање Школе спорта. Новац је обезбијеђен из градског буџета, а извођач радова је дужан да за нови спортски комплекс обезбиједи међународни сертификат.

На постојећем фудбалском стадиону, биће изграђена савремена атлетска стаза, са тартан подлогом. Да би задовољила међународне стандарде, дио унутрашње инфраструктуре и бетонске ограде биће измјештени.

"Ради се, не само о атлетској стази, него и о условима за свих двадесет седам атлетских спортова и борилишта за атлетске дисциплине, са свим припадајућим реквизитима, и за такмичаре и за судије", рекао је начелник одјељења за просторно уређење Марко Рикало.

Изградњу савременог комплекса, у Атлетском клубу Леотар, очекују с  нестрпљењем. Садашњи услови тренирања на нивоу су импровизације.

"Требаће више људи да ради, имаћемо веће обавезе и одговорности. Трудићемо се да покажемо и више, а Леотар има резултате и у оваквим условима", истакао је шеф сттручног штаба АК Леотар Милан Спаић.

Земљани радови требало би да почну за мјесец дана. Са Фудбалским и Атлетским клубом, биће усаглашена динамика радова, како не би ометали такмичења. Атлетски клуб мораће да пронађе алтернативу за тренирање.

"Нагласио бих да је услов у уговору и налази се у јавној набавци, да након завршетка изграде, извођач дужан да од међународне атлетске федерације добије сертификат за стазу", нагласио је начелник одјељења за просторно уређење Марко Рикало.

Вриједност инвестиције је 804 хиљаде марака, без ПДВ, а комплексом ће газдовати предузеће Требињеспорт.