latinica  ћирилица
05/02/2018 |  20:48 | Аутор: РТРС

Косовске власти доставиле Београду информације о истрази убиства Ивановића

Косовске институције доставиле су данас Србији тражена документа о току истраге убиства лидера Грађанске инцијативе СДП Оливера Ивановића, изјавио је косовски министар правде Абељард Тахири и затражило да и Србија одговори на четири захтјева Приштине.

"Само сарадња може довести до откривања извршиоца убиства", рекао је за портал gazetaexpress.com Тахири и позвао српске власти да сарађују са органима Косова на том случају.

"Министарство правде је од дана убиства Ивановића изразило спремност да у складу са међународном правном сарадњом размијени информације са српским властима. Министарство је данас у сарадњи с Државним тужилаштвом доставило надлежним инситуцијама у Београду одговарајуће затражене информације", казао је Тахири.

Косовски министар правде је рекао да Приштина до данас није добила одговоре из Београда о том случају.

"Ми, као Министарство правде и Основно тужилаштво у Митровици чекамо одговор на четири захтејва упућена српским властима за обезбјеђивање доказа", казао је Тахири.

Он је додао да би докази који буду прикупљени као резултат сарадње институција двије стране, били од суштинског значаја за истрагу у циљу коначног расвјетљавања случаја убиства Ивановића.

Ивановић је убијен с леђа, са шест метака 16. јануара у Сјеверној Митровици испред сједишта Грађанске иницијативе СДП чији је био предсједник.

Извор: Бета