X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Хотел Вавилон
08/02/2018 |  14:43 ⇒ 15:24 | Аутор: РТРС

Пленковић би са Вучићем, ипак, о ратној одштети

Хрватски премијер Андреј Пленковић изјавио је да би са предсједником Србије Александром Вучићем, током предстојеће посјете Загребу, волио да се у разговору дотакну питања заштите мањина, не искључујући и могући разговор о ратној штети.
Вучић поклонио Пленковићу чоколаду - Фото: РТС
Вучић поклонио Пленковићу чоколадуФото: РТС

Предсједник Вучић ће у Загребу боравити 12. и 13. фебруара. Пленковић је рекао да се данас састају помоћници министара и државни секретари у оквиру билатералне комисије која се бави отвореним питањима у односима Хрватске и Србије - нестали, правосудна сарадња, границе, повраћај имовине, ратне штете.

"На крају је било и неких дилема по питању ратне одштете. Треба подсјетити на Члан 7 Споразума о нормализацији који је потписан 23.8.1996. у Београду. Договорено је да се у року од шест мјесеци потпише споразум за накнаду, али тај споразум нажалост никада није потписан. Можемо и о тој обавези разговарати и приликом ове посјете да онима који нису свјесни објаснимо јасан и оправдан интерес Хрватске", рекао је Пленковић.

Предсједник Србије је, коментаришући изјаву премијера Пленковића да у Загребу треба разговарати и о ратној одштети, поручио да не би покретао то питање да је на мјесту Пленковића.

"Бојим се да Хрватска не само да не може ништа добити, већ може много изгубити. Могао бих то поткријепити хиљадама тешких аргумената", рекао је Вучић.

Извор: РТС