latinica  ћирилица
10/02/2018 |  10:47 | Аутор: РТРС

Мед за здравље, полен за дуг живот

Љекар Алексеј Сињаков открива тајне пчелињих производа: Мед је еликсир здравља и дуговјечности јер је засићен витаминима, биолошки активним супстанцама и садржи већину елемената из периодне таблице.
Мед - Фото: илустрација
МедФото: илустрација

Познати руски љекар Алексеј Сињаков је дугогодишње искуство из ординације преточио у књигу "Стимулатори живота", а посебну пажњу је посветио витаминима и чудотворном дејству меда који треба примјенити у људској исхрани. Сињаков сматра да је мед еликсир здравља и дуговјечности јер је засићен витаминима, биолошки активним супстанцама и садржи већину елемената из периодне таблице Мендељејева.

- Тешко је наћи човјека који не воли мед. Од памтивека се послужује и на сељачком и на царском столу - пише Сињаков у својој књизи. - У меду се налази 60 супстанци које повољно утичу на метаболичке процесе у организму. Садржи и природне антибиотике који се приликом загријевања и држања на сунцу разграђују.

Сињаков препоручује туристима да на пут увијек носе медењаке јер враћају снагу, а то је и најлакши начин да се понесе мед на пут. Спортистима предлаже да жваћу саће меда, јер у организам уносе и антибиотике и витамин А који се налазе у воску.

Руски академик Цицин је утврдио да су пчелари дуговјечни јер мед једу у саћу или са талогом биљног праха, а данас се овакве смеше користе као биолошки стимуланс и превенција код различитих обољења. Сињаков каже да полен доказано повећава отпорност организма према инфекцијама и цветни прах (2,5 грама дневно) препоручује свима који се баве физичком активношћу. Полен је најлакше конзумирати тако што се равна кафена кашичица сипа у 50 милилитара прокуване воде и послије два-три сата попије.

Извор: Новости