latinica  ћирилица
05/03/2018 |  09:25 ⇒ 17:52 | Аутор: РТРС

Ђукић на излазним вратима Хумске

Неколико пута се током сезоне спекулисало да би Мирослав Ђукић могао да добије отказ у Партизану. Сада му је најближи.
Мирослав Ђукић (Фото: М. Вукадиновић) -
Мирослав Ђукић (Фото: М. Вукадиновић)

Након елиминације из Лиге Европе од Викторије Плзењ, гдје су челници замјерили недовољну борбеност екипи, Ђукићу је највјероватније пресудио пораз у суботу у Нишу.

Црно-бијели су у три прољећна кола освојили само четири бода, па пет мечева прије краја регуларног дијела Суперлиге заотају чак 14 бодова за највећим ривалом Црвеном звездом.

Ђукић је током другог мандата у Хумској у 41 утакмици остварио 21 побједу, 13 ремија, седам пораза, а гол разлика је 66:37, тј. 51,22 одсто побједа.

Док су га јесенас у Хумској сачували добри резултати у Европи, Ђукић сада више нема шансе за останак, па се већ данас очекује да ће напустуити клупу.

У међувремену, београдски медији спекулишу ко би могао да га наслиједи, а наводно је томе најближи тренер Војводине Илија Столица, који је и јесенас фигурирао као могуће рјешење.

Наравно, он није једино име које се помиње, ту су и бивши тренер Александар Станојевић, те некадашњи везиста Владимир Ивић, који је након одличних резултата са ПАОК прошле сезоне тренутно без ангажмана.

Проблем са Станојевићем је што не жели да се врати у српски клупски фудбал, док је Ивић заинтересован искључиво да крене од нуле, на крају сезоне.

Поједини медији наводе да су из Хумске чак звали и Марка Николића, иако он има јак уговор и добро стоји са Видеотоном у Мађарској.

Извор: Б92