X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
1411
05/03/2018 |  09:29 | Извор: РТРС

Дачић: Задовољан сам, о коалицији са СНС одлучује побједник

Са више од шест одсто освојених гласова за Скупштину Београда показали смо да наша коалиција, која је издржала све тестове времена опстаје и у Београду и који, као што знате, никада није био мјесто гдје имамо велику подршку, рекао је предсједник СПС Ивица Дачић синоћ новинарима након проглашења прелиминарних резултата избора.
Дачић: Задовољан сам, о коалицији са СНС одлучује победник - Фото: ТАНЈУГ
Дачић: Задовољан сам, о коалицији са СНС одлучује победникФото: ТАНЈУГ

Он је нагласио да су ово били веома важни избори за будућност те партије, јер су предвиђања јавног мњења била да неће прећи цензус, те да је овим резулатом коалиција показала јачину у ситуацији када се "одлучивало између СНС и свих осталих".

Дачић је рекао да су спремни да наставе коалицију са СНС, али да је побједник тај који одлучује.

Како каже, резултат који су остварили је за један или два одсто мањи него на парламентарним изборима што јесте, каже, разочаравајуће, али подсјећа да је циљ остварен и да странка наставља даље.

"Увијек има оних који гласају само за оног ко ће да побиједи. Јесте ми жао, али када погледате да су само четири листе од 24, прешле цензус, то је добар резултат. Ми нисмо били главни учесници ових избора, да јесмо, можда би било боље. Такође, да су истовремено одржани парламентарни избори, сигуран сам да би имали бољи резилтат, а да би неки други, као на примјер Шапић, имали гори", рекао је Дачић новинарима.

Он је навео да је можда и сам крив за изборни резултат, јер се због својих министарских дужности није много укључивао у кампању али, подвлачи, да је странка задовољна и да се сада окреће раду на остваривању бољих резултата него на претходним парламентарним изборима.

Дачић је прокоментарисао и одређене нерегуларности на изборима рекавши да још никада није видио да амбасадори буду посматрачи, те додао да као и предсједник Вучић и он сматра да Србија треба да пошаље посматраче кад избори буду одржавани у земљама из којих су ти амбасадори.

Он је закључио да сваки глас за СПС на изборима за Скупштину Београда није био израз убјеђења да ће та странка побиједити, већ израз вјере у СПС.

Упитан за коалицију са СНС, Дачић је рекао да СНС има већину у скупштини града и без СПС-а, али да СПС и СНС имају заједничке циљеве које могу да остварују заједно.

"Онај ко је побиједио има право да донесе ту одлуку", рекао је Дачић.

Дачић је рекао да је СПС у општини Севојно, гдје је на изборима учествовао заједно са СНС освојио 62 одсто гласова, у општини Бор гдје је такође наступио са СНС око 60 одсто, а да је у Аранђеловцу, гдје су наступили сами освојено 12 одсто.

Како каже, посебно је охрабрујући резултат из Аранђеловца, јер је 12 одсто више гласова него што су остварили на парламентарним изборима прије двије године.

Како каже, не каје се што је СПС ишао на изборе одвојено од СНС и додаје да је овај резултат добар с обзиром да је та странка увијек остваривала најслабије резултате у Београду, а на коментар да су ти резултати ипак нижи у односу на парламентарне изборе Дачић је истако да су задовољни и додао "шта онда треба да кажу ови из ДС?".

Дачић је на крају новинарима рекао да сада иде да заједно са Драганом Марковићем Палмом и Александром Антићем честита Александру Вучићу на побједи СНС.

Извор: Танјуг