X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
1411
06/03/2018 |  15:34 ⇒ 18:27 | Извор: РТРС

Животна раскрсница Владимира и Валентине Марковић из Братунца (ВИДЕО)

Када су у кратком времену остали без оба родитеља, брат и сестра, Владимир и Валентина Марковић из Братунца, нашли су се на животној раскрсници. Владимир, изузетан студент, прекинуо је студије права, а сестра, тада средњошколка, преузела је на себе и кућне и пословне обавезе. Данас ово двоје младих људи воде успјешан посао.
Владимир и Валентина Марковић - Фото: РТРС
Владимир и Валентина МарковићФото: РТРС

Када су за само девет мјесеци остали без родитеља, Владимир и Валентина одлучују да наставе посао у који су њихови родитељи уложили 20 година – прераду кафе. Кажу, осјећали су да то дугују својим родитељима, али и запосленима. 

"У томе смо и нашли тај неки кључ, то нас је једноставно вукло да наставимо овај посао. Управо због њих, због нас, због наших запослених и наравно наших клијената", рекла је Валентина.

Очекивана подршка је изостала. Најтеже је било када су схватили да углавном сами морају да се побрину за све. 

"Неки су се људи, штавише, кладили колико ће то да траје, да ли ће то бити два или три мјесеца. На неки начин их и разумијем, ми смо млади, али на други не могу јер су се такве теме потезале у том тешком тренутку", изјавио је Владимир.

Упркос томе, Марковићи нису само наслиједили и одржали посао, они су га унаприједили, а план им је да прошире тржиште. 

"С обзиром да су млади, да су наслиједили посао од својих родитеља, врло су озбиљни у овом послу. Добри су, не понашају се уопште као газде, више смо другови", истакла је радница Љиљана Симић.

Валентина и Владимир су познати по томе што подржавају хуманитарне акције. Младима савјетују да буду упорни и поштени, јер је то кључ успјеха.

"Треба стварно и послу и у животу првенствено бити поштен. То је оно што сви цијене, да будеш поштен, одговоран, професионалан", додала је Валентина.

"Рад, ред, дисициплина и љубав према послу који воле, то је кључ за успјех и требају се водити тиме", закључио је Владимир.

Засигурно, брат и сестра Марковићи свијетао су примјер омладини, али и старијима како уз мало труда и љубави можете уживати у плодовима свог рада.