latinica  ћирилица
12/03/2018 |  10:26 ⇒ 18:06 | Аутор: РТРС

Вучковић: Седморо малишана већ послато на лијечење

Вршилац дужности директора Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству Јасминка Вучковић изјавила је да су до сада предати захтјеви за лијечење седморо дјеце и да су сви одобрени.
Јасминка Вучковић - Фото: РТРС
Јасминка ВучковићФото: РТРС

"Укупно је било осам лијечења, јер је једно дијете имало потребу за продужено лијечење", рекла је Вучковићева за "Независне новине".

Она је навела да је један дио те дјеце већ био на лијечењу у Србији, те да су љекари из Србије предложили лијечење у иностранству, а код једног дијела дјеце радило се о генетским испитивањима, тако да одлука Комисије Фонда солидарности није била тешка, јер су сва лијечења била оправдана.

Вучковићева је рекла да је око 0,4 одсто запослених којима се уплаћују доприноси у Републици Српској поднијело захтјев да им се од плате не одбија износ за Фонд солидарности.

"Имамо већи број запослених који уплаћују доприносе у Српској него оних који су запослени у Српској. Имате оне који раде на нивоу БиХ или Брчко дистрикту, а допроносе уплаћују у Српској", појаснила је Вучковићева.

Извор: Срна