X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
20/03/2018 |  11:53 ⇒ 14:42 | Извор: РТРС

Здравство Брчко Дистрикта добија шест санитетских возила (ВИДЕО)

Здравство Брчко Дистрикта, ове године добија шест санитетских возила, за која су средстава обезбијеђена буџетом Владе Дистрикта.

Већ су набављена два савремена возила, опремљена за пружање свих врста хитне помоћи. Укупна вриједност прве набавке је 300.000 марака, док је за набавку четири преостала возила ниже класе, обезбијеђено још 300.000 марака.

За пружање услуге хитне помоћи, брчански здравствени радници до сада су због застарјелости опреме, често долазили у незгодну ситуацију, посебно пацијетни. Томе је, надају се, дошао крај.

"Коначно сам задовољна како је опремљено возило, услови су сада врло добри. Имамо све што је потребно за транспорт новорођенчета", рекла је Нада Елез, докторица педијатар Опште болнице Брчко.

Здравствени центар Дистрикта Брчко већ је набавио два санитетстка возила. Са још преостала два која имају специјалну опрему, брчански љекари кажу, услуга хитне помоћи биће комплетирана.

"То је довљно да организујемо сантитетски транспрот на квалитетан начин. Ово су специјална возила, која и просторно и опремом омогућвају да се пацијенту пружа сва потребна помоћ", наводи Душан Стокић, директор Опште болнице Брчко. 

Сабрина Чандић, шеф Одјељења за здравство Брчко Дистрикта наводи да они желе да на један афирмативан начин скрену пажњу грађанима.

"О њима заиста водимо рачуна. Желимо да им пружимо један квалитет, једну сигурност и доступност услуге, која заиста мора бити на пуно вишем нивоу, него што је тренутно сада", оцјењује Чандићева.

У овој години за Општу болницу Брчко, планирана је изградња новог трафоа, како би имала што сигурније напајање електричном енергијом, затим уградња лифта, реконострукција гинекологије и набавка нове медицнске опреме.