latinica  ћирилица
26/03/2018 |  16:50 | Аутор: СРНА

Потписани уговори за поправку пружне механизације и набавку возила

У Добоју су данас потписани уговори за поправку пружне механизације и набавку друмских возила између Жељезница Републике Српске /ЖРС/ и најбоље рангираних понуђача на тендеру, вриједни 939.492 евра, саопштено је из ове компаније.
Реконструкција жељезница - Фото: РТРС
Реконструкција жељезницаФото: РТРС

Из ЖРС су навели да су уговори за поправку Пласерових возила и поправку механизације "ТМД 911" /у оквиру "ЛОТ један" и "ЛОТ два"/ потписани са Радионицом жељезничких возила Чаковец из Хрватске, а уговор за набавку четири комбија са фирмом "Гранд ауто" из Тузле /ЛОТ четири/.

"Финансирање уговора обезбијеђено је из кредитне линије Европске инвестиционе банке, а резултат су уштеда из раније реализованих пројеката", наведено је у саопштењу.

Генерални директор "ељезница Републике Српске Драган Савановић очекује да генерална поправка жељезничких возила буде урађена на највишем нивоу, имајући у виду искуство и вишедеценијску традицију Радионице жељезничких возила из Чаковца.

"Очекујем да ће Радионица оправдати повјерење које јој је указано, да ћемо имати квалитетан сервис приликом експлоатације и да ћемо и у будућности наставити сарадњу", истакао је Савановић.

Директор Радионице жељезничких возила из Чаковца Дражен Видовић нагласио је да ово предузеће 78 година одржава теретне вагоне, дизел моторне возове, возила за инфраструктуру, те да врше и надоградњу.

"Ово је наш први заједнички уговор, чијом ћемо реализацијом, нашим радом и квалитетом, допринијети одржавању возила ЖРС", додао је Видовић.

Потписници уговора су генерални директор Јавне жељезничке корпорације БиХ Маринко Контић, генерални директор Жељезница Републике Српске Драган Савановић, директор Радионице жељезничких возила Чаковец Дражен Видовић и директор "Гранд аута" Даворин Креитмајер.