latinica  ћирилица
27/03/2018 |  18:24 ⇒ 21:03 | Аутор: РТРС

Аутопут кроз Херцеговину посвађао политичаре - чији је пројекат?

СДС ће знатан дио кампање за предстојеће изборе заснивати на пројектима старим 22 године, бар ако је судити према посљедњим иступима потпредсједника СДС Драгана Ћузулана. На недавно представљање наводног СДС-овог пројекта брзог пута од Вишеграда до Требиња, данас реагују из Савеза општина Источне Херцеговине.

Прије два дана СДС је у Требињу представио пројекат поменутог брзог пута. И све би било за похвалу, да сами нису рекли да је, наводно, СДС овај пројекат урадио још 1996. године, али да све владе за протекле 22 године нису имале слуха за ову идеју.

Зато ће сада овај васкрсли пројекат бити значајан сегмент њихове кампање. У Требињу су га представили чланови странке, једва нешто мало старији од самог пројекта.

"Ми желимо да један значајан сегмент кампање СДС-а буде путна инфраструктура. Ићи ћемо на приједлоге рјешења", каже Драган Ћузулан, потпредсједник СДС-а.

Из Савеза општина источне Херцеговине данас подсјећају Ћузулана да је Савез прије два мјесеца спровео процедуру и потписао уговор са пројектантском кућом за градњу моста преко Дрине, којим ће бити ријешен критични дио на овој дионици.

Ову одлуку усвојили су једногласно начелници свих општина регије, без обзира на то којој партији припадају.

Зато не стоје оптужбе СДС-а да се ништа не ради на рјешењу овог проблема.

"Зато упозоравам СДС да не води "конфликтну кампању" и да не политизују овако значајан пројекат. Ако нису нашли начин да до сада нешто ураде, молим да не нарушавају слогу Савеза", каже Мирко Ћурић, в.д. директора Свеза општина источне Херцеговине.

Ћурић подјећа да је Савез општина 2008. године инсистирао на рјешавању критичне дионице пута преко превоја Чемерно и да је 2013. овај велики пројекат Влада Српске с успјехом реализовала.

То би требало да буде пут и за даљу градњу на овој дионици која повезује Херцеговину са Србијом и будућим аутопутем, а не неозбиљне страначке троминутне презентације, сматра Ћурић.