latinica  ћирилица
02/04/2018 |  08:07 ⇒ 20:55 | Аутор: РТРС

Поводом Дана полиције у Бањалуци одржана показна вјежба (ФОТО)

Поводом 4. априла, Дана полиције Републике Српске, министар унутрашњих послова Драган Лукач и директор полиције Дарко Ћулум, обишли су тактичко-технички збор на Тргу Крајине у Бањалуци.

Након техничко-тактичког збора на којем су приказани рад и опрема коју приликом обуке и извршавања различитих задатака користи полиција, услиједила је показна вјежба полицијских службеника. 

Бањалука: Техничко-тактички збор (Фото: РТРС)

Припадници јединица за подршку демонстрирали су дио свог оперативног рада, као што је техника употребе средстава силе, а грађани су имали прилику да разговарају са полицијским службеницима.

Бањалука: Тактичко-технички збор (Фото: РТРС)

Полицијски оркестар је, у вријеме трајања тактичко-техничког збора, Господском улицом изводио пригодне музичке нумере.

Бањалука: Полицијски оркестар (Фото: РТРС)

Директор Полиције Српске рекао је да су припадници јединица за подршку МУП-а данас показали да су обучени и способни за извршавање најкомплекснијих полицијских задатака.

- То је показала и вјежба коју су извели, а која се односила на спасавање стране делегације приликом терористичког акта -рекао је Ћулум.

Бањалука: Техничко-тактички збор (Фото: РТРС)

Ћулум је потврдио да ће Центар МУП-а за полицијску обуку у Залужанима бити отворен у четвртак, 4. априла, поводом Дана полиције Српске.

- Отворен је и конкурс за школовање у Полицијској академији у оквиру којег ћемо примити 300 нових кадета - нагласио је он.

Бањалука: Техничко-тактички збор (Фото: РТРС)

Министар Лукач је данас, у интервју за Срну, поводом предстојећег обиљежавања Дана полиције, свим припадницима МУП-а честитао овај дан и пожелио здравље и успјех у будућем раду.