latinica  ћирилица
03/04/2018 |  21:15 ⇒ 21:18 | Аутор: ТАНЈУГ

Кинески брачни пар пронашао кћерку послије 24 године

Брачни пар из Кине данас се, послије 24 године, састао с својом кћерком, која је нестала 1994. године, када је имала три године.
Ћифенг, односно Канг Јинг у загрљају са својом мајком - Фото: РТС
Ћифенг, односно Канг Јинг у загрљају са својом мајкомФото: РТС

Током вишегодишње неуморне потраге Ванг Мингћинга и његове жене Лију Денгјинг за кћерком Ћифенг, Ванг је почео да вози такси у нади да ће једног дана његова кћерка ући управо у његово возило.

Брачни пар се, наиме, бавио продајом воћа на тезги поред пута у југозападном кинеском граду Ченгду, а једног дана, Ванг је остао без ситног новца, те је накратко отишао до сусједне тезге како би могао да врати кусур купцу, преноси Би-Би-Си.

Када се послије неколико минута вратио, није могао да пронађе своју кћерку, јавили су кинески медији.

Ванг и његова жена, који имају још једну кћерку и сина, годинама су трагали за Ћифенг у Ченгдуу и околним областима и никада нису напустили тај град у нади да ће њихова кћерка пронаћи пут до куће.

Пронашли кћерку након 24 године

Кинеска полиција је током година идентификовала више жена за које је мислила да би могле да буду Ћифенг, али је ДНК тестовима утврђено да то није она.

До напретка је дошло прошле године, када је полицијски цртач чуо за тај случај и одлучио да помогне породици тиме што ће нацртати како би Ћифенг могла да изгледа као одрасла особа.

Цртеж је кружио интернетом, док га хиљаде километара удаљена Канг Јинг није видјела и остала шокирана тиме колико је девојка с цртежа подсјећа на њу саму.

Ступила је у контакт с Вангом раније ове године и убрзо се подвргла ДНК тесту.

Овог пута, резултат је био позитиван – Ванг је коначно пронашао своју давно изгубљену кћерку.