latinica  ћирилица
04/04/2018 |  10:26 ⇒ 12:40 | Аутор: СРНА

Захвалност пензионерима на жељи да постану дио хумане мисије

Вршилац дужности директора Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству Републике Српске Јасминка Вучковић поздравила је иницијативу Удружења пензинера Српске да својим средствима постану дио ове хумане мисије.
Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољеле дјеце -
Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољеле дјеце

Вучковићева је данас у Теслићу присуствовала састанку Управног одбора Удружења пензионера Републике Српске на којем је представила детаље рада Фонда солидарности.

"Договорено је да ће технички дио посла обавити Фонд пензијско-инвалидског осигурања и да ћемо заједно направити приступни летак за све пензионере у Републици Српској којим би они изјавили, уколико желе да буду дио овог процеса, који износ од пензије да им се издваја", рекла је Вучковићева.

Она је захвалила пензионерима, који нису били у обавези да издвајају средства у Фонд солидарности, али су то сами тражили, без обзира на то што спадају међу најугроженију категорију становништва.

Вучковићева каже да је од руководства Удружења пензионера добила увјеравања да ће сутра уплатити око 1.000 КМ на рачун Фонда солидарности.

Она наводи да је Фонд солидарности за три мјесеца, колико званично ради, одобрио 11 рјешења за лијечење и дијагностику у иностранству, за шта је издвојено 341.200 КМ.

У Теслићу се данас одржава сједница Управног одбора Удружења пензионера Републике Српске на којој ће бити ријечи о годишњим документима овог удружења.

Састанку присуствује и директор Фонда пензијско-инвалидског осигурања Српске Младен Милић.