latinica  ћирилица
04/04/2018 |  12:43 ⇒ 17:42 | Аутор: РТРС

Удружење пензионера подржава Фонд солидарности

Управни одбор Удружења пензионера Републике Српске подржао је данас рад Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству Српске. Пензионери су поручили да очекују да ће ове године пензије бити повећане два пута.

Прво повећање биће у априлу, а пензионери се надају да их друго очекује већ у августу или септембру. Како би рачунање просјечне пензије било правилније, затражили су да се социјалне пензије у систему воде као социјална давања.

-То су све оне пензије које су на терет буџета, а мање су од 15 година рада. Тих пензија има доста, а тада ће наша просјечна пензија бити правилније тумачена  - колика је и каква је, да нам се не свете други који немају те пензије -рекао је предсједник Удружења пензионера Српске раде Ракуљ.

И поред малих пензија, многи пензионери из Српске, спремни су да дио издвајају за Фонд солидарности за лијечење дјеце у иностранству. Иако пензионери нису били у обавези да средства издвајају у овај Фонд, иницијативу су сами покренули и већ најавили уплату средстава.

-Ова организација из својих резерви већ сутра ће уплатити 1.000 КМ на рачун Фонда. Ми смо подржали рад и идеју Фонда солидарности, а нашим пензионерима ћемо предочити стање и потребе у том Фонду - истиче Ракуљ.

Директор Фонда ПИО Српске Младен Милић рекао је да ће овај Фонд у пуном капацитету подржати добровољност сваког корисника права који жели дати свој допринос у прикупљању средстава за рад Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству Српске

На сједници Управног одбора пензионера Српске која се одржава у Бањи Врућици код Теслића пензионери су данас расправљали и о годишњим документима овог удружења.