latinica  ћирилица
18/04/2018 |  18:20 ⇒ 19/04/2018 | 08:09 | Аутор: СРНА

МУП: СДС, Мектић и Крсмановић врше притисак на рад надлежних институција

МУП Српске осудило је неистините наводе које су изнијели СДС и потпредсједник НДП-а Здравко Крсмановић у вези са истрагом о смрти Давида Драгичевића, као и покушаје манипулације јавности који имају за циљ да створе притисак на рад надлежних институција и да ширењем неистина створе тензије у Српској.
МУП Републике Српске -
МУП Републике Српске

"С циљем објективног информисања јавности, Министарство унутрашњих послова Републике Српске демантује неистините наводе из саопштења СДС-а 'Драган Лукач не говори истину!' и изјаве потпредсједника НДП-а Здравка Крсмановића објављене данас", истиче се у саопштењу из МУП-а Српске.

Реагујући на тврдњу СДС-а да "ниједан званичник ове странке ниједном није рекао да је смрт Давида Драгичевића убиство", из МУП-а Српске подсјећају да је "26. марта министар безбједности, члан СДС-а, присуствовао скупу на Тргу Крајине у Бањалуци".

"Подсјећамо и да је 28. марта на конференцији за новинаре у Сарајеву, министар безбједности, члан СДС-а, изјавио да је 'ријеч о убиству Драгичевића'. Такође, СДС у саопштењу од 31. марта је још једном случај смрти Давида Драгичевића оквалификовао као кривично дјело убиство.

Прејудицирање и лажно извјештавање се наставља изјавом потпредсједника НДП-а Здравка Крсмановића објављеном данас, који прије завршетка истраге говори о 'убиству', 'подметању доказа' и 'лажним извјештајима о смрти'", наглашава се у саопштењу из МУП-а Српске.

У саопштењу се наводи да Министарство унутрашњих послова Репбулике Српске у сарадњи са надлежним тужилаштвом обавља послове у складу са позитивним законским прописима Републике Српске.