latinica  ћирилица
19/04/2018 |  10:54 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Потписан уговор за обнову павиљона СЦ "Никола Тесла"

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић потписао је данас уговор за обнову Павиљона 1 са рестораном и Павиљона 2 Студентског центра "Никола Тесла" Бањалука.

Уговор је потписан са фиромом Продамонт, представником групе извођача коју чине ово предузеће и Боротерм. Вриједност уговора је 2.808.317 КМ, а рок за завршетак радова је 120 дана.

У складу са закључком Владе Репубике Српске, Министарство просвјете и културе провело је процедуру расписивања тендера за санацију два павиљона оштећена током невремена у децембру прошле године.

Министар просвјете и културе Дане Малешевић рекао је да су све одредбе Закона о јавним набавкама испоштоване, те да је на тендеру учествовало шест извођача.

Малешевић је навео да је потписивање уговора пролонгирано у односу на ранији план због пристигле жалбе.

Ресорни министар се нада да ће рок за завршетак радова бити испоштован, како би студенти у наредној академској години имали одговарајуће услове боравка у Дому.

Представник извођача радова, Горан Продић, каже да ће радови на обнови почети најкасније у року од осам дана.

Продић очекује да ће рок бити испоштован и увјерава у квалитет.

- У питању је комплетна реконструкција, замјена комплетних инсталација - навео је он.

Републичка дирекција за обнову и изградњу пружиће сву стручну и техничку помоћ у обнови два павиљона. Дирекција ће пратити квалитет радова од почетка до стицања употребне дозволе.

М. Вујиновић/РТРС