latinica  ћирилица
20/04/2018 |  17:37 ⇒ 21/04/2018 | 08:27 | Аутор: СРНА

БЕОГРАДСКИ АЛО - Тајне службе спремају хаос у Бањалуци

Велика страна обавјештајна служба, уз ангажман дијела Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ и појединаца из опозиције у Републици Српској спроводи жесток удар на Републику Српску, с циљем тоталне дестабилизације актуелне власти и предсједника Републике Милорада Додика пред предстојеће октобарске опште изборе у БиХ, пише портал "Ало".
www.alo.rs -
www.alo.rs

Извор портала близак једној амбасади у Сарајеву открива да је "цела акција отпочела након што су сва досадашња истраживања јавног мњења показала да ће Додик и коалиција коју он предводи убедљиво победити на изборима" и додаје да је "то био знак за узбуну за наведене стране службе и домаће извођаче дестабилизације Републике Српске".

"Да не бирају средства у свом науму доказ је да се иде чак толико далеко да се искористи и трагична смрт младог Бањалучанина Давида Драгичевића који је пронађен мртав на ушћу реке Црквене у Врбас", наводи саговорник портала "Ало".

У тексту под насловом "Тајне службе спремају хаос у Бања Луци" наводи се да се Додик састао са породицом настрадалог Давида и предузео све мјере да истрага буде у складу са професионалним стандардима како би се дошло до истине.

"Први налази патолога и полиције су констатовали да је реч о задесној смрти. Отац настрадалог Давида чак је у писменом саопштењу позвао све да се не политизује и злоупотребљава смрт његовог сина за политичке обрачуне. Чека се коначан извештај надлежног тужиоца, а председник Додик је још једном удовољио захтеву оца страдалог Давида да нова полицијска екипа пречешља тај случај још једном. Отац је захвалио Додику, рекао да су разговарали као два родитеља и додао да су он и Додик на истој страни. Али мајстори конфузије не мирују и на скуповима у Бањалуци желе да оптуже врх полиције за наводно прикривање злочина над Давидом Драгичевићем а власт као саучесника у свему томе", преноси саговорник портала "Ало".

У тексту се истиче да су "креатори и извршиоци прављења хаоса и удара на Републику Српску искористили управо овај трагичан догађај да преко својих људи протесте у центру Бањалуке под називом 'Правда за Давида' претворе у масовне демонстрације на којима би изманипулисали народ и покушали да руше власт и пре избора".

"Занимљиво је напоменути да сумњу у објективан рад полиције највише подгревају опозициони лидери. Неки од њих су се прикључили и протестима јер у њима виде своју шансу. Примећена је група службеника Обавјештајно-безбједносне службе БиХ. Један од присутних био је и министар безбедности БиХ Драган Мектић", наводи се и тексту.

Извор из амбасаде у Сарајеву тврди за "Ало" да управо Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ организује долазак што више аутобуса из Федерације на сутрашњи скуп "Правда за Давида" у Бањалуци.

"Информације о смрти младог Давида Драгичевића могли би дати управо појединци у Обавјештајно-безбједносној агенцији БиХ и неки припадници страних служби. Они често раде координисано и у прављења хаоса не бирају средства да до њега и дође", каже саговорник из амбасаде.

Стручњак за борбу против тероризма Џевад Галијашевић изјавио је за "Ало" да, "у сарадњи са страним службама, Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ управо гради концепт дестабилизације Републике Српске у Бањалуци на смрти Давида Драгичевића".

(извор:СРНА)