latinica  ћирилица
24/04/2018 |  11:29 ⇒ 21:46 | Аутор: РТРС

Свечани дочек Валентине Матвијенко (ФОТО)

У Бањалуци борави предсједница Савјета федерације Горњег дома парламента Русије, Валентина Матвијенко.

Предсједницу Савјета федерације Горњег дома парламента Русије испред Палате дочекао је предсједник Српске Милорад Додик, а након интонирања химни и свечаног дефилеа, Матвијенко је поздравила бројне чланове делегације Републике Српске.

Свечани дочек Валентине Матвијенко (Фото: РТРС)

Валентину Матвијенко је на бањалучком аеродрому дочекао предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић.

Дочек Валентине Матвијенко на аеродрому Маховљани

Уз свечани вод полиције и традиционални поздрав добродошлице хљеб и со, за Матвијенкову су на аеродрому изведене фолкорне игре.

Дочек Влаентине Матвијенко на бањалучком аеродрому (Фото: СРНА)

Предсједник руског Савјета Федерације Валентина Матвијенко и предсједник Републике Српске Милорад Додик положили су вијенце на споменик палим борцима НОБ-а на Тргу палих бораца у Бањалуци. Након Матвијенкове и Додика, цвијеће на споменик положили су и чланови руске делегације.

Полагање вијенаца (Фото: РТРС)

Матвијенкова предводи високу делегацију горњег дома руског парламента која је од јуче у посјети БиХ, а данас у Републици Српској.

Претходно се Матвијенкова састала са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.

Предсједник руског Савјета Федерације Валентина Матвијенко, приликом данашње посјете Бањалуци, пренијела је предсједнику Додику личне поздраве и поруке предсједника Руске Федерације Владимира Путина, сазнаје Срна.

У оквиру састанка у просторијама Народне скупштине, предвиђено је поздравно обраћање Матвијенкове, која предводи делегацију високе руске делегације у посјети парламенту Српске, те Чубриловића.

По окончању овог састанка требало би да почне Свечана сједница Народне скупштине када ће се народним посланицима и гостима обратити Матвијенкова и предсједник Српске Милорад Додик.

На свечану сједницу Народне скупштине позвани су сви посланици и делегати из Републике Српске у оба дома парламента БиХ, лидери парламентарних политичких партија које имају сједиште у Српској и остале високе званице.

У бањалучком Банском двору у 16.15 часова биће приређен културни програм којем ће присуствовати и руска делегација.

Предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић биће домаћин на ручку за делегацију из Русије, а потом ће у 17.30 часова високу делегацију руског парламента испратити са бањалучког Аеродрома.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске предузело је највиши степен мјера безбједности поводом посјете руске делегације.

Поводом посјете руске делегације Бањалуци емитујемо Отворени програм на РТРС-у.

Дочек на аеродрому Валентине Матвијенко
Фото: РТРС

Дочек на аеродрому Валентине Матвијенко
Фото: РТРС

Припреме за дочек Валентине Матвијенко испред Палате предсједника
Фото: РТРС

Припреме за дочек Валентине Матвијенко испред Палате предсједника
Фото: РТРС

Припреме за дочек Валентине Матвијенко испред Палате предсједника
Фото: РТРС

Милорад Додик и Валентина Матвијенко
Фото: СРНА

Дочек Валентине Матвијенко испред Палате предсједника
Фото: СРНА

Милорад Додик и Валентина Матвијенко, руковање
Фото: СРНА

Састанак српске и руске делегације
Фото: РТРС

Састанак српске и руске делегације
Фото: РТРС