latinica  ћирилица
26/04/2018 |  13:09 ⇒ 18:16 | Аутор: СРНА

Радојичић: Сви грађани желе истину о страдању Давида Драгичевића

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је данас да сви грађани Бањалуке захтијевају разјашњење ситуације о страдању двадесетједногодишњег Давида Драгичевића.

"Свима је у интересу да тај случај буде што прије разријешен. То је мишљење и свих становника Бањалуке, а не само оних који протестују због тога", рекао је Радојичић новинарима.

Он је истакао да је јуче добио писмо Давора Драгичевића, оца настрадалог младића, у вези са наводним прогоном једног од градских кафића који прикупља помоћ за акцију којом се тражи истина у овом предмету.

Радојичић је нагласио да је одмах по пријему писма од свих надлежних градских органа хитно затражио да се службено изјасне о томе да ли је у тим кафићима било ванредних контрола.

"Потпуна информација о томе затражена је од Комуналне полиције и Одјељења за инспекцијске послове и биће данас урађена и доступна медијима, након што се обаве све провјере. Оно што имамо као прву информацију јесте да тај кафић Комунална полиција није контролисала уназад мјесец дана. Прецизније, Комунална полиција, према њиховим подацима, није ту имала никакве провјере од краја марта", рекао је Радојичић.

Он је истакао да је ријеч о великој трагедији и да је приоритет да се утврди шта се догодило са настрадалим младићем.

Нестанак Давида Драгичевића /21/ пријављен је 18. марта, а његово тијело је пронађено 24. марта на ушћу ријеке Црквена у Врбас.

Након идентификације тијела, од 26. марта почела су окупљања грађана организована путем "Фејсбук" групе под називом "Правда за Давида", која је, како је наведено, формирана с циљем расвјетљавања случаја нестанка и убиства Давида Драгичевића.