X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
1411
15/05/2018 |  08:02 | Извор: СРНА

Клизави коловози и учестали одрони

У Републици Српској саобраћа се по мокрим и клизавим коловозима, а чешћи су и одрони камења и земље на дионицама у усјецима и поред камених косина, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви (архива) -
Путеви (архива)

Посебан опрез неопходан је на путним правцима Карановац-Кнежево-Турбе, Бањалука-Црна Ријека, Сарајево-Фоча и Рогатица-Вишеград.

Због деминирања терена, сваким радним даном од 8.00 до 16.00 часова саобраћај ће на магистралном путу, на улазу у Брод, од Доњег Свилаја, /насеље Струге/бити обустављан 30 минута и 15 минута пропуштан.

На локалитету Сијерачке стијене, због већег одрона, саобраћај се и даље одвија успорено, једном траком, по привремено урађеном проширењу поред пута које је проходно за сва возила.

Због санације, саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице, док се путничка возила преусмјеравају на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

На дионици магистралног пута Клашнице-Прњавор, у мјесту Хрваћани, на укрштању са ауто-путем у зони вијадукта Црквиште, обустављен је саобраћај и преусмјерен на привремену заобилазницу у непосредној близини због изградње ауто-пута.

Због изградње обилазнице око Брчког, саобраћај се одвија успорено на дионици магистралног пута Лончари-Брчко један и Брчко један-Брчко два.

На магистралном путу Клашнице један-Прњавор, у мјесту Друговићи, биће измијењен режим саобраћаја ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој до 30. септембра.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила, чија укупна маса прелази 16 тона.

Саобраћај се одвија успорено, због активираних клизишта, на магистралном путу Бањалука-Јајце, локалитет Српских топлица.

На регионалном путу Каран - Нови Град, у мјесту Раковац, саобраћај је, због активираног клизишта, потпуно обустављен.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака, Братунац-Дрињача и Лопаре /Мачковац/-Челић, саобраћа се једном траком наизмјенично због активираних клизишта.

И у Федерацији БиХ посебан опрез због одрона земље или камења неопходан је на путним правцима Бихаћ-Босанска Крупа, Коњиц-Мостар, Бугојно-Нови Травник и Јабланица-Прозор.

На ауто-путу, дионици Сарајево сјевер-Лепеница, због санације клизишта, саобраћај је у тунелу Игман преусмјерен из возне у претицајну траку, док је на локалитету Трешевине успорено саобраћање.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 20 минута.