X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Хотел Вавилон
15/05/2018 |  11:29 ⇒ 17:51 | Аутор: РТРС

Међународнa уличнa тркa "Приједор 2018" (РТРС, 17.50)

У Приједору ће данас бити одржана 25. Међународнa уличнa тркa "Приједор 2018". Ова традиционална манифестација под мотом "Волим Приједор" окупиће око 4.000 учесника, а пријем је организован за промотерe и учеснике. Почетак манифестације је у 15 часова, а најзанимљивије сениорске трке можете пратити у преносу на нашем програму од 17.50 часова.

Промотер овогодишњих трка биће прослављени српски атлетичар Слободан Поповић, селектор Атлетског савеза Србије.

"Када сам добио позив за отварање, био сам позитивно изненађен. Искључиво сам се запитао, ко је коме промотер? Да ли ја граду Приједору и овој манифестацији или је тај бренд промотер мени", каже Поповић.

Организатор Међународних уличних трка у Приједору је Атлетски клуб "Приједор", генерални покровитељ Град Приједор, а покровитељ Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске.

"Приједор је још једном показао да умије да буде добар организатор овако престижне манифестације, и да добар домаћин", истакао је Марко Голубовић, предсједник АК "Приједор".

"Ово је једна од најпрестижнијих манифестација у овој регији која се одржава већ 25. пут. Уличне трке је до сада истрчало 95.000 такмичара - рекао је Миленко Ђаковић, градоначелник Приједора.

Старт трка предвиђена је у 15.05 часова, а званично отварање манифестације у 18.25 часова.