latinica  ћирилица
17/05/2018 |  12:22 ⇒ 12:44 | Аутор: РТРС

Скандал у Аргентини због приручника о томе како завести Рускиње

"Будите чисти, миришите пријатно и облачите се лијепо како би импресионирали руске дјевојке", само су неке од препорука у приручнику, који је Аргентинска фудбалска асоцијација подијелила новинарима пред њихов пут на Свјетско фудбалско првенство у Русији.
Руски навијачи (Фото: https://rs.sputniknews.com) -
Руски навијачи (Фото: https://rs.sputniknews.com)

Приручник је, природно, наишао на лавину критика у Аргентини, посебно од самих новинара који су се нашли увријеђени што је такво поглавље уопште уврштено.

"Рускиње, попут других дјевојака, обраћају пажњу на то да ли сте чисти, како миришете и како сте обучени. Први утисак им је јако важан. Руске дјевојке не воле да их третирају као објекте и мрзе напорне мушкарце", наводи се у приручнику, додајући да Рускиње треба да третирају као "нешто вриједно".

Још један савјет се нашао у приручнику:"Воле кад мушкарци преузму инцијативу. Ако то не знате, вјежбајте на другим женама прије одласка у Русију."

"Рускиње су прелијепе и многи мушкарци би хтјели да спавају са њима. Можда и оне то желе, али оне су такође особе које желе да се осјете важно и јединствено", истиче се у приручнику.

За крај се објашњава:"Немојте питати глупа питања везана за секс. За Рускиње, секс је веома приватна ствар и о њему се не разговара јавно."

Читаво поглавље изазвало је огорчење на друштвеним мрежама и међу новинарима. АФА се извинила и покренула унутрашњу истрагу, којом је откривено да је дио материјала "одштампан грешком."

Аргентински новинари, који су похађали курс руског и којима су подијељени приручници, кажу да су званичници савеза тражили да им врате приручнике, а онда из њих ручно цијепали спорно поглавље.