latinica  ћирилица
28/05/2018 |  17:29 ⇒ 20:49 | Аутор: РТРС

Пребиловци: Изградња вишенамјенског спортског терена

Црквена општина чапљинска оживјела је иницијативу за изградњу вишенамјесног спортског терена у Пребиловцима, у непосредној близини храма Васкрсења Христовог. Документација за изградњу првог и јединог спортског терена и будућег окупљалишта младих је урађена.

Спортски терен, са пратећим просторима, био би изграђен на парцели од око 2.500 метара квадратних и наслањао би се на духовни комплекс. Рекреативни лопташки спорт, за младе, само је жеља.

Јово Рељић, из насеља Тасовчићи, каже да би долазили често на терен, а да се сада окупљају око цркве.

Процијењена вриједност универзалног спортског терена износи око педесет хиљада марака. Земљиште је МЗ Пребиловци уступила општина Чапљина.

"Начелник је дао сагласност за терен, односно, простор на коме се налазимо, и учествоваће донирањем расвјете", каже чапљински парох Марко Гојачић.

Жеља Пребиловчана је да ускоро постану и домаћини спортских такмичења. Очекују подршку спортских клубова и институција.

"Надамо се да бисмо уз помоћ Божију и уз помоћ добрих људи, могли да имамо спортска дружења и спортске турнире, и да једноставно будемо окупљени око храма и Пребиловачких мученика", додаје Гојачић.

Он је потврдио да имају подршку појединих прослављених спортиста и Удружења "Срби за Србе". До обезбјеђења потребног новца, почетни земљани радови, требало би да буду урађени током љета.