latinica  ћирилица
06/06/2018 |  09:19 ⇒ 12:49 | Аутор: СРНА

Одобрено 26 захтјева за лијечење дјеце у иностранству

Републички Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству је у првих пет мјесеци рада одобрио 26 захтјева за лијечење дјеце у иностранству, за шта је издвојено око 1,1 милион КМ.
Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољеле дјеце -
Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољеле дјеце

Вршилац дужности директора овог фонда Јасминка Вучковић рекла је "Независним новинама" да је на лијечење до сада упућено 23 дјеце и да су недавно уплаћена и средства за седморо дјеце због генетских испитивања у иностранству, која ће бити вршена на клиникама у Шпанији и Њемачкој.

Она је навела да се на рачунима Фонда солидарности тренутно налази око 2,6 милиона КМ, да се стање на рачуну свакодневно ажурира и да је доступно на сајту Фонда здравственог осигурања Републике Српске.

На том сајту видљиви су и комплетни изводи из банака, па јавност може да прати и све уплате и исплате са рачуна, одобрене захтјеве и слично.

Фонд солидарности је почео са радом 1. јануара, а финансира се посебним доприносима - из буџета Владе Српске, буџета општина и градова, од купљених аутомобила у јавном сектору и нето плата запослених у Српској.

Проценат који се издваја од нето плата за Фонд солидарности је 0,25 одсто, док се из буџета Владе, општина и градова Српске издваја 0,025 одсто