latinica  ћирилица
06/06/2018 |  12:15 ⇒ 19:45 | Аутор: РТРС

"СРНА" неће дозволити да буде средство у политизацији трагичне смрти младића

Уређивачки колегијум Новинске агенције Републике Српске "СРНА" категорично одбацује покушаје појединих чланова Анкетног одбора, формираног одлуком Народне скупштине Републике Српске ради сагледавања свих релевантних чињеница у вези са случајем страдања Давида Драгичевића, да користи нашу медијску кућу у дневнополитичке сврхе, па тако и њено злонамјерно увлачање у овај трагични случај.
СРНА - Фото: РТРС
СРНАФото: РТРС

Сматрамо непримјереним изјаве појединих чланова овог одбора који олако и зарад својих интереса јавно етикетирају и свакодневно прозивају Новинску агенцију "СРНА", једну од најзначајнијих институција Републике Српске.

У вези са оцјеном Анкетног одбора да је извјештавањем са конференције за новинаре од 26. марта "СРНА прекршила сва правила тачног и фер извјештавања", желимо да нагласимо да су Уређивачки колегијум и генерални директор Агенције "СРНА" довољно компетентни да утврде да ли је извјештај наших новинара тачан или не, тако да није потребно да приликом оцјене њиховог рада консултујемо политичаре.

Пропусти новинара у извјештавању са конференције за новинаре од 26. марта су утврђени и предузете су мјере према свим актерима који су учествовали у емитовању те вијести.

Уређивачки колегијум Агенције "СРНА" подсјећа да ово није први пут да се наша медијска кућа и њено име злоупотребљавају у свакодневној политичкој реторици и убирању ситних политичких поена, али је жалосно да се користи и увлачи чак и у једну породичну трагедију.

"СРНА" не жели и неће дозволити да буде средство у политизацији ове трагедије у којој је изгубљен један млади живот, а сви њени запослени као добронамјерни грађани Републике Српске желе да ова трагедија добије епилог у институцијама Српске.