latinica  ћирилица
14/06/2018 |  10:45 ⇒ 14:29 | Аутор: РТРС

Фоча- Студенти стоматологије у корак са савременим методама

Медицински факултет у Фочи отварањем Центра за биомедицинска истраживања, јединог у Републици Српској, отворио је студентима сва три циклуса студија могућности за научно-истраживачки рад.

Међу њима су и студенти стоматологије којима је значајно и што усавршавају знање у одабиру боје зуба. О овој методи учили су и од стручњака са Универзитета у Хјустону.

Напредак естетске стоматологије све је видљивији, па је веома актуелно и избјељивање зуба. Стручњаци истичу да
протетичари имају све више захтјева естетске природе.

Недељка Ивковић, професорица стоматолошке протетике Медицинског факултета Фоча, каже да је доступно много нових материјала, а примјењују се и нове технологија које овдје могу да примијене у естетској стоматологији.

Више од двије деценије Раде Паравина, професор Стоматолошког факултета Универзитета у Хјустону, стоматолозима и зубним техничарима преноси знање како да одреде боје код израде зуба и пломби.

Професор Паравина каже да има много простора за напредак у овој области и да сваки стоматлог тежи ка бољем.

Сусрет са професором Паравином увод је и у проширење сарадње са колегама у Хјустону.

Биљана Мијовић, продеканица за науку и истраживање Медицинског факултета Фоча, каже да захваљујући и овом центру могу да ухвате корак са свијетом у размјени искустава.

На Медицинском факултету у Фочи на четири студијска програма – медицина, стоматологија, специјална едукација и рехабилитација и здравствена њега, у три циклуса студија студира више од 1.500 студената.