latinica  ћирилица
29/06/2018 |  14:42 ⇒ 19:41 | Аутор: СРНА

Додик: Имам информације шта је Говедарица причао по амбасадама

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да има информације да је предсједник СДС-а Вукота Говедарица прије неколико дана по појединим амбасадама тврдио да све што се из Србије ради за Српску с циљем је пружања политичке подршке актуелној власти.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

"И поред тога што Говедарица трчи по амбасадама и тако прича, ја му могу само рећи да све што се ради из Србије је за подршку Републици Српској, јер ми имамо проблем са предузећем 'Космос' који не ради годинама. Говедарица се није удостојио да пита те исте странце како је могуће да у Српској нема ниједна фабрика оружја и минуције, а у Федерацији има шест и зашто су ти исти странци прије 10, 15 година тако безочно уништили сву нашу намјенску производњу", истакао је Додик.

Он је рекао да се "Говедарица, наравно, није сјетио то да каже, али иде, трчи тамо да клевеће Републику Српску и Србију".

"Али то је Говедарица и то је њихов ментални склоп. Ако случајно буде питао, ја ћу му рећи све - и гдје је сједио, с ким, у колико сати и шта је рекао. Тачно знам све", истакао је Додик.

Он је навео да је сасвим јасан контекст у којем ради Српска када се узму у обзир и поједини медији који су у функцији таквог понашања, бранећи се правом на јавно изговорену ријеч.

"Чињеница је да су два важна новинара 'БН телевизије' провела неколико дана на обуци у Лондону код неких структура и зна се зашто је то урађено. Ако треба рећи ћу ко је био - госпођа /Сузана/ Рађен и /Жељко/ Раљић из Бањалуке. То сви знамо. Они су били логистика за прихват ових који сада долазе без обзира што се сада немушто бране. Моја информација од јуче је да су високоспецијализовани оперативци распоређени у Републику Српску. Само наивни могу да не схвате зашто баш у Републику Српску", истакао је предсједник Српске.

Он је оцијенио да "БН телевизија покушава да спроведе политике које нису у интересу Српске и српског народа".