latinica  ћирилица
01/07/2018 |  19:36 ⇒ 02/07/2018 | 10:18 | Аутор: РТРС

Цвијановићева најавила нове мјере Владе за побољшање статуса пензионера (ФОТО)

Пензије у Српској повећаване су у неколико наврата - подсјетила је у Теслићу предсједница Владе Жељка Цвијановић, најавивши нове мјере како би статус пензионера био побољшан.

Пензионери и Влада Српске заједно су много урадили у протеклом периоду, поручила је Цвијановићева током дружења са пензионерима на излетишту Солила, на планини Борја. Саслушала је, каже, потребе пензионера, а потом лобирала за прелазак на трезорску исплату и повећања пензија. На томе се, тврди, неће стати.

"Свакако ће бити још једна интервенција. Оно што морамо радити заједно смо се усагласили да покушамо да дјелујемо према онима којима најниже пензије знајући да и ту постоји много људи кој изависе од тако малих примања. Ја морам рећи да од свих социјалних група, највише сам времена провела са пензионерима", истакла је премијерка.

Најстарија популација је због свега тога наклоњена Цвијановићевој, тврди први човјек пензионера Српске. Жеља им је да се добра међусобна сарадња настави, а надају се и новом повећању пензија.

"Ја се надам да ће бити до нове године. Сад ће бити нешто и овог мјесеца", рекао је Ракуљ.

Добре вијести за пензионере стижу и из Министарства здравља и социјалне заштите Српске. Ресорни министар Драган Богданић најавио је олакшице при бањском лијечењу.

"Договорили смо се да поједноставимо, односно олакшамо рехабилитацију, односно бањско лијечење за пензионере. Радимо на стратегији за старија лица у Српској. Слушамо њихове потребе, настојимо да прилагодимо приступачност здравствене заштите, приступачност у установама, помагалима, лијековима...", рекао је министар Богданић.

Пензионери кажу да су мјере Владе Српске за њих веома важне јер, додају, свака марка њима пуно значи, а за премијеркиног мандата било је повећања пензија.

На трећем годишњем дружењу пензионера из Теслића, Котор Вароша, Челинца и Петрова окупило се око 2.000 најстаријих становника Српске.  Дружењу пензионера на планини Борја присуствовао је и Младен Милић, директор Фонда пензијско- инвалидског осигурања Републике Српске.