latinica  ћирилица
02/07/2018 |  13:15 ⇒ 04/07/2018 | 10:54 | Аутор: Б92

Ђоковић: Не долазим да учествујем, већ да освојим Грен слем

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић рекао је за "Спортклуб" да на сваком турниру који игра има највеће амбиције.
Новак Ђоковић (фото: www.facebook.com/
djokovic.official ) -
Новак Ђоковић (фото: www.facebook.com/ djokovic.official )

Ђоковић је пред Вимблдон истакао да и у Лондон долази да освоји турнир, као и да је у много бољој форми него на почетку сезоне.

"Врло сам посвећен, волим ову игру, захвалан сам на подршци коју имам. Имам велике циљеве и мотиве. Не видим себе да само идем на Грен слем, увек идем да га освојим. То је био случај у посљедњих 7, 8 година. Сада је ситуација другачија, јер ни позиција на табели није висока, немам титулу више од годину, али лагао бих ако ми није циљ да освојим титулу", рекао је Ђоковић за "Спортклуб".

Наступ на овогодишњем Вимблдону почеће у уторак против Американца Тениса Сандгрена.

"Сандгрен је играч којег нисам познавао до Аустралијан Опена, на коме је дошао до четвртфинала, чиме је заслужио наше поштовање. Он нема много тога да изгуби, а ја ћу се потрудити да наставим добре партије", истиче Ђоковић.

Открио је и у каквом је физичком стању.

"Осјећам се добро. Имао сам само један дан на Ролан Гаросу и потом Квинсу током којих сам осетио бол у лакту, али ништа значајно што би могло да ме омете да наступим на турниру. За сада не бих да говорим да је потпуно иза мене, али је све у реду", рекао је Новак и додао:

"Квинс је био одличан турнир за мене. Остаје жал за том меч лоптом... Одлучио је поен или два. Био сам близу и то ми улива додатно самопоуздање пред почетак овог трнира", закључио је Ђоковић за "Спортклуб".