latinica  ћирилица
02/07/2018 |  16:04 ⇒ 04/07/2018 | 10:53 | Аутор: Б92

Вимблдон: Федерер прејак за Лајовића, и Крајиновић завршио учешће!

Роџер Федерер је веома лако савладао српског тенисера Душана Лајовића са 3:0 у сетовима у првом колу Вимблдона 2018. године.
Вимблдон 2019. - Фото: РТРС
Вимблдон 2019.Фото: РТРС

Федерер је у овом мечу показао "шта је и које" и Лајовићу није препустио ни промил шанси да му припрјети одузимањем сета, а камоли меча.

Швајцарски тенисер је поготово немилосрдан био приликом својих сервис гемова, јер му Душан није ни једанпут дошао ни до изједначења, а само једном освојио два поена приликом ритерна.

Маестрално је играо актуелни шампион Вимблдона. Био је елегантан, прецизан и брзог размишљања, па српског тенисеру није остављао ни трунку времена за размишљање, а меч је завршен за само један час и 19 минута (6:1, 6:3, 6:4).

Роџер је, иначе, први пут открио јавности да је званично потписао уговор са новим произвођачем спортске опреме Униклом. Њега послије дуго, дуго времена нећемо гледати више у Најкију, већ у бившој одори Новака Ђоковића.

Федерер се у другом колу састаје са објективно лошијим играчем од Лајовића, а то ће бити или Лукас Лацко из Словачке или Бенџамин Бонзи из Француске.

Српски тенисер Филип Крајиновић завршио је учешће на Вимблдону већ у првом колу.

Крајиновић је поражен од Чилеанца Николаса Јарија резултатом 6:3, 3:6, 7:6 (7-5), 6:4, послије нешто више од два и по сата игре.

Момак из Сомбора јесте био постављен за 28. носиоца на турниру, али није важио за фаворита јер због проблема са повредама нема континуитет од почетка сезоне.

Николас искористио је чињеницу да је противнику ово био први наступ послије више од три мјесеца и направио брејк у уводној фази меча, што је искористио да дође до вођства у сетовима.

У другом је Крајиновић успио да изједначи, захваљујући томе што је преживио фестивал брејк шанси, да би онда попустио у тај брејку трећем и тада је ријешено питање побједника.

Филип је у међувремену морао да затражи медицински тајм аут, Хари је средином четвртог опет одузео сервис српском играчу и ту је био крај.

Чилеанац ће се у другој рунди састати са бољим из меча Ричардас Беранкис – Мекензи Мекдоналд.

Српски тенисер Ласло Ђере елимнисан је на старту Вимблдона, пошто је у првом колу изгубио од Италијана Паола Лоренција 7:6 (7:1), 6:7 (3:7), 6:2, 6:4.

Вимблдон се игра од 2. до 15. јула, а титулу брани Роџер Федерер.