X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
10/07/2018 |  10:26 ⇒ 15:24 | Аутор: РТС

Полиција самопроглашеног Косова ухапсила пет Срба

Припадници специјалних снага полиције самопроглашеног Косова, наоружани дугим цијевима, упали су у просторије Културно-просветног центра "Божидар Митровић Шандор" у Шилову код Гњилана и претресли неколико кућа у том мјесту. У акцији је ухапшено пет особа.
Полиција самопроглашеног Косова Фото: AP Photo/ Visar Kryeziu -
Полиција самопроглашеног Косова Фото: AP Photo/ Visar Kryeziu

У саопштењу полиције самопроглашеног Косова наведено је да је током операције, спроведене на неколико локација у региону Гњилана, ухапшено пет особа.

Они су, како се истиче, ухапшени "под основаном сумњом да су укључени у дјелатности против уставног поретка и безбједности Косова".

Полиција је у саопштењу демантовала наводе српских медија "да се спроводи једна полицијска операција против бивших припадника КСБ".

Операција се наставља у сарадњи и координацији са правосудним органима, истиче се у саопштењу.

Српски извори у Поморављу пренијели су да су у јутрошњој акцији приведени начелник Косовско-поморавског округа Радован Стојковић и директор филијале Националне службе за запошљавање у Гњилану Јован Денић.

Стојковића и Денића су припадници полиције претходно испитивали у просторијама Културно-просветног центра "Божидар Митровић Шандор" у Шилову.

Приведен је и Ненад Стојановић (1974), по занимању аутомеханичар, запослен при Војсци Србије у Врању.

Како РТВ Пулс у Шилову незванично сазнаје, Стојановић је ухапшен јер је наводно вршио притисак на српске припаднике Косовских безбједносних снага (КБС) да напусте ту службу.

Акција је почела рано јутрос када су припадници специјалне полиције блокирали куће начелника округа и директора службе за запошљавање у Горњем Кусцу и почеле претрес, пренијели су очевици репортеру РТС-а.

Према наводима житеља села, око шест часова појавило се најмање десет полицијских џипова са тридесетак маскираних полицајаца наоружаних дугим цијевима.

РТВ Пулс у Шилову пренио је да је јутрос извршен и претрес више кућа бивших припадника косовских безбједносних снага (КБС) српске националности који су недавно напустили ту службу.

Новинарима је забрањено снимање догађаја.