latinica  ћирилица
14/07/2018 |  18:58 | Аутор: Б92

Надал: Још једна битка за памћење

Рафаел Надал разочаран је поразом од Новака Ђоковића, али је поносан што је био дио једног од најбољих мечева у последњих неколико година.

Ђоковић је побиједио Надала у полуфиналу Вимблдона 6:4, 3:6, 7:6, 3:6, 10:8 и изборио прво Грен слем финале још од УС Опена 2016.

"Сјајан меч, фантастичан тенис обојице. Сјајна представа за навијаче. Нисам срећан због коначног резултата, али јесам због учешћа у оваквом мечу", рекао је Надал.

Ово је био њихов 52. међусобни дуел, а Ђоковић је забиљежио 27. победу. Прву послије два пораза.

"Велики је изазов играти против једног од најбољих тенисера у историји. Вјероватно је слично и за њега. Изузетно га поштујем, често смо играли, на најбољим стадионима, имали најбоље тренутке заједно. Он је велики противник. Данас смо имали још једну битку за памћење".

Надал је успио да добије четврти сет и изједначи на 2-2 у наставку меча, али прекид меча је свакако утицао на њега.

"Распоред је био мало тијесан, знајући да имате меч са двојицом играча који сјајно сервирају. Наравно да не можете предвидјети да ће толико дуго трајати. Али можда би било боље да смо прво ми играли од 14 часова. На остало не може да се утиче".

Ђоковић се послије доста проблема са повредама и формом у претходне скоро двије године опет бори за највеће трофеје.

"Игра врхунски. Рекао сам то и прије меча. Не можеш играти финале Вимблдона, чак иако се зовеш Новак Ђоковић, ако не играш врхунски тенис".

Надал није разочаран својим наступом упркос поразу.

"Мислим да сам добро играо. Добро ударао, погађао, био агресиван. Промашивао сам, не често, али понекад. Када играте таквим интензитетом, са толико страсти, некада претјерате са ударцем. Немам на шта да се жалим. Дао сам све од себе и то је то. Сјајан меч у којем ме је он побиједио. Свака му част. То је спорт".

Упркос поразу у полуфиналу Вимблдона, Шпанац је учврстио прво место на АТП листи са 2.230 бодова испред Роџера Федерера.