latinica  ћирилица
15/07/2018 |  17:01 ⇒ 16/07/2018 | 09:26 | Аутор: РТРС

Ђоковић владар Вимблдона! (ФОТО/ВИДЕО)

Новак Ђоковић по четврти пут у каријери освојио је Вимблдон! Најбољи српски тенисер тријумфовао је у финалу Отвореног првенства Енглеске у судару са Кевином Андерсоном из Јужноафричке Републике.

 Рутински и убједљиво било је 3:0 за српског тенисера. По сетовима 6:2, 6:2, 7:6.

Ово је Ђоковићу укупно 13 Грен слем титула и тријумфом у Лондону вратиће се међу 10 најбољих тенисера свијета.

Квалитет тениса био је далеко испод оних из полуфинала, гдје су оба играча имала маратоснке дуеле, али очигледно да се Ђоковић много боље и лакше регенерисао и одиграо финале, не за памћење, али довољно за трофеј. Уосталом, за добар меч потребна су два такмаца, а овогодишње финале било је једносмјерна улица која се звала Новак Ђоковић.

Меч је трајао 2 часа и 20 минута, Ђоковић је забиљежио шест ас удараца, 20 винера, а имао је и одличан постотак брејк лопти (4/4).  

Новак Ђоковић (Photo by Julian Finney/Getty Images)

Већ у првом сету било је јасно који ће играч доминирати. У почетном гему Ђоковић је брејкнуо Андерсона, а потом и још једном за сигуран сет, 6:2.

И други сет одмах на старту брејк, који је чини се покопао све наде Андерсона да би се могао вратити у меч. Идентичним резултатом Новак је сломио отпор Андерсона за водство од 2:0 у сетовима.

Трећи сет понудио је нешто већу неизвјесност, Андерсону је прорадио сервис, а пропустио је чак пет сет лопти на сервис Ђоковића. У тај брејку није било дилеме, 7:2 за српског тенисера за нову титулу.

Новак Ђоковић и Кевин Андерсон (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)