latinica  ћирилица
25/07/2018 |  19:29 ⇒ 26/07/2018 | 07:31 | Аутор: РТРС

Цвијановић у Вашингтону - састанци са администрацијом америчког предсједника (ФОТО)

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић службену посјету Вашингтону почела је сусретом са најближим сарадницима предсједника САД-а, Доналда Трампа - савјетницом Келиен Конвеј, прес секретаром Бијеле куће Саром Хакаби Сендерс, те Коријем Левандовским, бившим шефом побједничке Трампове кампање из 2016. године и савјетником за Трампову кампању за реизбор 2020. године.

Осим низа састанака, Цвијановићева присуствује и централној свечаности која се одржава у америчком Конгресу, поводом обиљежавања јубилеја стогодишњице подизања српске заставе испред Бијеле куће.

Интервју са премјерком Цвијановић можете погледати и на нашем Јутјуб каналу:

Келиен Конвеј

Келиен Конвеј била је шефица предизборне кампање америчког предсједника, а након његове побједе изабрао ју је за савјетницу у Бијелој кући. Конвеј је била трећи шеф Трампове кампање и одају јој се признања за његову побједу у новембру, послије чега је била савјетница у тиму за преузимање Бијеле куће.

Жељка Цвијановић и Келиен Конвеј

Трампов тим је тада саопштио да ће Конвеј "сарађивати с високим руководством" у Бијелој кући да "ефикасно преноси поруке и извршава законодавне приоритете и поступке администрације".

Кори Левандовски

Амерички изборни стратег и политички коментатор Кори Левандовски, је годину и по радио као менаџер кампање предсједника САД Доналда Трампа, предводио је Трампову кампању од јануара 2015. до јуна 2016. године.

Жељка Цвијановић и Кори Левандовски

Док је радио за Трампа, мото Левандовског је био "Пустите Трампа да буде Трамп". Левандовски је и прије Трампа, скоро 20 година, радио као политички оперативац у САД.

Сара Хакаби Сандерс

Сара Хакаби Сандерс прошле године је ступила на дужност портпарола Бијеле куће. Има 34 године, родом је из Арканзаса и важи за искусну политичарку, а у можда најтежи посао на свијету - представљање предсједника САД Доналда Трампа - уноси заједљиву духовитост.

Жељка Цвијановић и Сара Хакаби Сандерс

Кћерка је Мајка Хакабија, који је био кандидат за предсједничку номинацију на републиканским унутарстраначким изборима 2008. и 2016, године а још као тинејџерка предводила је политичку кампању која је њеном оцу донијела мјесто гувернера Ајове.