latinica  ћирилица
26/07/2018 |  16:07 ⇒ 19:36 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Скандалозна и срамна насловница сарајевског недјељника

Насловна страна сарајевског недјељника "Став", на којој је предсједник Републике Српске Милорад Додик са брковима нацистичког лидера Адолфа Хитлера, скандалозна је и срамна, истиче портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

Наводи да је сраман и сканадалозан и уводни текст "Става" у којем се најављују приче о континуитету српског "арлаукања" од Вуковог "Срби сви и свуда", преко монархистичког светосавља и милошевићевског "Сви Срби у једној држави", па до Додикових сепаратистичких "Мајн Република Српска", тенденција која доиста личи на нацистичко вјеровање у "њемачки животни простор" очишћен од сваке различитости".

Ковачевић наглашава да је потпуно срамно то што је човјек, који долази из породице, чији бројни чланови су били жртве нацизма, стављен у контекст једне такве идеологије.

Поготово, додаје, када је ријеч о лидеру једног народа који спада међу највеће жртве те идеологије нацизма и фашизма, и када, закључује, такве ствари долазе из града у којем се чак и основне школе и јавне установе називају по припадницима нацистичке и фашистичке идеологије.