latinica  ћирилица
01/08/2018 |  07:50 ⇒ 08:22 | Аутор: РТС

Велики пожар у Земуну локализован, повријеђена четири ватрогасца

Четири ватрогасца су лакше повријеђена приликом гашења пожара који је захватио два магацина, намјештаја и грађевинске пластике у Земуну.
Пожар у Земуну (фото:Teodora Vasiljević, Prva TV) -
Пожар у Земуну (фото:Teodora Vasiljević, Prva TV)

Ватрогасним екипама било су потребна пуна четири часа да локализују велики пожар који је избио у складиштима намјештаја и грађевинске пластике у Земуну. У акцији су повређена четири ватрогасца, а један је пребачен у београдски Ургентни центар. 

Пожар, који је захватио складишта површине од неколико ститина метара квадратних, гасила су 62 ватрогасца са 20 возила, јавио је репортер РТС-а са места догађаја.

Ватрогасне екипе су, осим гашења пожара, спријечиле и ширење ватре на околне објекте. Станари неколико околних кућа су евакуисани, а у том дијелу граду искључена је струја да не би дошло до ширења пожара на стамбени комплекс. 

Медији наводе да је пожару претходила снажна експлозија.

Због пожара био је блокиран дио пута од Земуна према Батајници до Пупиновог моста, а на терену је велики број полицајаца.

МУП је раније саопштио да пожар избио око 22 часа у магацину намјештаја у Земуну, у Улици Цара Душана 268.  

На мјесто пожара је, током ноћи, дошао и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић који је истакао да је ситуација тешка и да се предузимају све мјере како би се угасио пожар.

"Предузимају се све мјере које су потребне да би се ватра угасила, али нажалост је веома тешка ситуација јер је велики пожар и тешко се прилази. Ватрогасци улазе у сваком тренутку у све зграде и ризикују своје животе да бисмо то ријешили", рекао је Стефановић обраћајући се новинарима. 

Према његовим ријечима, ватра се у првим моментима појавила у једном од објеката, који је складиште или фабрика намјештаја, те је "очигледно да је одатле кренуо да се шири пожар".

Министар је рекао да ће о узроцима пожара моћи да се говори наредних дана, када се обави комплетан увиђај.

"Напори свих људи из спасилачко-ватрогасних јединица и полиције су усмјерени на локализацију пожара и заштиту околних магацина и стамбених објеката. Важно нам је да покушамо да у наредним сатима ставимо ватру под потпуну контролу и да са довољним бројем ватрогасаца и довољном количином воде успијемо да угасимо на крају овај пожар", рекао је Стефановић.