latinica  ћирилица
01/08/2018 |  08:36 ⇒ 15:25 | Аутор: СРНА

Мигрантска криза и даље на дневном реду Савјета министара

Информација Министарства безбједности БиХ о стању у области миграција у вези са повећаним приливом миграната у БиХ на дневном је реду данашње сједнице Савјета министара.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

Савјет министара би, према предложеном дневном реду, требало да размотри Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о финансирању институција БиХ, те Нацрт документа оквирног буџета институција БиХ за период од 2019. до 2021. године, које је припремило Министарство финансија и трезора.

Пред министрима би, на приједлог Министарства спољне трговине и економских односа, требало да се нађу приједлог одлуке о усвајању Оквирне енергетске стратегије БиХ до 2035. године и Нацрт уговора о слободној трговини између БиХ и Турске, са извјештајем о преговорима, објављено је на сајту Савјета министара.

Међу предложеним тачкама дневног реда су приједлог одлуке о усвајању Пројекта секундарне емисионе мреже дигиталног земаљског емитовања - ДВБ - Т2 - трећа фаза, те извјештај о спровођењу Стратегије за реформу сектора правде у БиХ и Акционог плана за 2017. годину.

Министри би требало да размотре и приједлог процјене ризика од прања новца и финансирања тероризма у БиХ за период од 2018. до 2022. године и приједлог акционог плана за отклањање идентификованих недостатака у систему спречавања прања новца и финансирања тероризма, које је сачинило Министарство безбједности.