latinica  ћирилица
01/08/2018 |  08:53 ⇒ 12:39 | Аутор: АТВ

У погонима ТЕ Гацко полиција пронашла дрогу која је требала бити уништена

Само дан након што су из Министарства безбједности БиХ саопштили да је, по њиховом налогу, у погонима Термоелектране Гацко уништено више од 700 кг наркотика, уличне вриједности од седам милиона марака, полиција Српске је, сазнаје АТВ, у кругу Термоелектране нашла идентичну дрогу, која из неког разлога, није уништена.
Дрога допремљена у РиТЕ Гацко (Фото: msb.gov.ba) -
Дрога допремљена у РиТЕ Гацко (Фото: msb.gov.ba)

Три најлонске кесе су, како сазнајемо, пронађене код контејнера за отпад, у близини блок команде и главне радионице, а у њима су се налазилли хероин, сканк и кокаин. Није јасно како је ова количина дроге доспјела на то мјесто и зашто није уништена. То би сада требало да истражи окружно тужилаштво у Требињу, које је, тврде извори АТВ-а, већ покренуло истрагу.

Тужилац је, сазнаје АТВ, наложио да се одмах уради вјештачење и увиђај и да се извага пронађена дрога, која је, под за сада мистериозним околностима, остала неуништена. Мистериозно је, и без присуства медија протекло и уништавање оних 700 килограма дроге, јер Министарство безбједности и СИПА, новинарима нису послали позив да забиљеже уништавање.

Тек је накнадно послато саопштење у којем се наводи да је циљ спаљивања наркотика, а највише марихуане, амфетамина, хероина, кокаина и синтетичких дрога, био да се сузбије и спријечи злоупотреба опојних дрога у БиХ. За обезбјеђење и превоз дроге је, како се наводи, била надлежна СИПА, уз подршку Центра за форензичка испитивања и вјештачења МУП-а ФБиХ. У погонима Термоелектране Гацко, дрога је спаљена 26. јула. Спорне кесе, полиција Српске је, како сазнаје АТВ пронашла 27. јула.