latinica  ћирилица
01/08/2018 |  09:50 | Аутор: Б92

Најтежи пораз у каријери Серене Вилијамс

Британска тенисерка Џоана Конта понизила је велику Серену Вилијамс у првом колу турнира у Сан Хозеу веома убjедљивом побjедом.

Конта, тренутно 48. тенисерка свjета, савладала је Вилијамс са неочекиваних 6:1, 6:0.

Вилијамс се у марту ове године вратила на тениске терене послије паузе због порођаја, при којем је имала неке потенцијално тешке компликације, а највећи успјех од тад остварила је на недавно завршеном Вимблдону, гдје је стигла до финала.

Серена није имала претјерано тешке противнице до финала, али је успијевала да дође до заслужених побједа због квалитетне игре, у којој је прије свега проблем било лоше кретање. У завршном мечу тада је поражена од Анђелик Кербер 2:0 у сетовима, поприлично рутински, али нико није очекивао овакав резултат у првој рунди Сан Хозеа.

Американка је повела са 1:0 у првом сету и чинило се да је спремна да Конти пружи више него пристојан отопр, али од тог тренутна није освојила ни један једини гем до завршетка меча.

Додатно чуди исход меча с обзиром да је Серена добила једини претходни међусобни сусрет са Контом, и то веома убједљиво прошле године у четвртфиналу Аустралијан опена са 6:2, 6:3.

Конта је тако остварила једну од већих побједа у каријери, након што је одиграла неочекивано лош дио сезоне на трави.

Најбоља тенисерка свих времена је претрпјела један од, ако не и најтежи пораз у својој каријери, а видно незадовољно је изгледала на терену послије меча, а и на конференцији за медије.

Серена је прије овог дебакла најубједљивији пораз имала од Симоне Халеп у финалу завршног турнира 2014. године, када је поражена са 6:0, 6:2.