latinica  ћирилица
01/08/2018 |  11:56 ⇒ 17:57 | Аутор: СРНА

Лукач: Нова канцеларија смањиће гужве при регистрацији возила

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач посјетио је нову канцеларију за регистрацију возила у Бањалуци, која је данас почела са радом.

У Бањалуци је данас отворена нова канцеларија за регистрацију возила. Ова канцеларија предвиђена је за пријем захтјева који подносе агенције за посредовање при регистрацији возила. На старој локацији у згради Полицијске управе, захтјеве за регистрацију возила моћи ће да подносе физичка лица.

Током прошле године било је више од 100.000 поднесених захтјева за регистрацију возила, због чега су се стварале огромне гужве. Отварањем нове канцеларије са три шалтера биће омогућено агенцијама које посредују у регистрацији возила да брже обављају те послове и да се смање гужве на локацији Полицијске управе Бањалука.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач истакао је да ће на локацији код Полицијске управе Бањалука захтјеве за регистрацију возила и даље подносити физичка лица, те да ће на тој адреси, умјесто досадашња два, убудуће радити три шалтера.

"Надам се да ћемо на овај начин избјећи све оне гужве које се стварају посебно у љетњем периоду и омогућити грађанима да много брже обављају регистрацију возила", додао је Лукач. 

Они који раде за агенције за осигурање возила ипак сматрају да отварање нове локације неће умањити гужве. Да би се то избјегло, кажу, у новој канцеларији потребно је више шалтера на којима се могу подносити захтјеви.

Из МУП-а је саопштено да агенције од данас захтјеве неће моћи подносити у шалтер-сали за издавање личних докумената Полицијске управе Бањалука. Захтјеви ће се и даље моћи подносити путем писарнице ове полицијске управе у канцеларији број 122.

Нова канцеларија за регистрацију возила налази се у насељу Старчевица на адреси Југ Богдана бр. 6.