latinica  ћирилица
01/08/2018 |  12:09 ⇒ 17:55 | Аутор: РТРС

Свечано уручен међународно признати и престижни сертификат УКЦ-у Српске

Данас је посебан дан за Универзитетско- клинички центар Републике Српске, јер је добијен престижан сертификат о којем сањају многе здравствене установе у региону, рекао је је на конференцији за новинаре генерални директор УКЦ-а Републике Српске Владо Ђајић.

Он је рекао да је ово је још један доказ да су здравствене услуге у овој установи на високом ниво и додао да ће менаџмент настојати да и даље услугу подигне на ниво једнак земљама региона.

Клиника је добила сертификат ИСО 9001:2015.

"Ово је међународно признат и препознат сертификат. У пракси то значи да су све медицинске процедуре које се изводе у склопу ове Клинике стандардизоване и уједначене са истим или сличним процедурама у другим развијеним земљама и све су према међународно признатим нормама које се односе на опсег лијечења критично обољелих пацијената", рекао је начелник Клинике интензивне медицине за нехируршке гране УКЦ Републике Српске Пеђа Ковачевић.

Сертификат је додијелио "Биро Веритас" са сједиштем у Француској, који дјелуе ка независно серитификационо тијело.

"Менаџмент УКЦ-а Српске опредијелио се да иде путем квалитета и да услуге својим пацијентима подигне на виши ниво. Пресељењем у нове просторије сигуран сам да ће бити задовољени технички услови чиме ће се у потпуности задовољити квалитет услуге пацијентима и њиховог лијечења" истакао је представник Сертификационе куће "Биро Веритас" Бране Новаковић.

М. Вујиновић/РТРС