latinica  ћирилица
01/08/2018 |  12:39 ⇒ 19:39 | Аутор: СРНА

Вуковић: У РиТЕ Гацко пронађен сканк, хероин и кокаин

Припадници Полицијске станице Гацко пронашли су у Руднику и термоелектрани /РиТе/ "Гацко" 89,9 грама сканка, два грама хероина и бијели грумен који својим морфолошким карактеристикама асоцира на кокаин, укупне тежине 255 грама, рекао је Срни замјеник начелника Полицијске управе Требиње Миливоје Вуковић.
Дрога допремљена у РиТЕ Гацко (Фото: msb.gov.ba) -
Дрога допремљена у РиТЕ Гацко (Фото: msb.gov.ba)

Вуковић је истакао да су поменуте количине наркотика пронађене након што су припадници Министарства безбједности БиХ и Агенције за истраге и заштиту БиХ /СИПА/ у котлу РиТе "Гацко" у петак, 27. јула, у јутарњим часовима уништили већу количину наркотичких средстава.

"Полицијски службеници Полицијске станице Гацко су 27. јула у вечерњим часовима дошли до оперативних сазнања да се у кругу РиТе `Гацко` налази одређена количина наркотичких средстава, након чега су изашли на терен и обавили увиђај", нагласио је Вуковић.

Из Полицијске управе Требиње саопштено је да су полицијски службеници о овом случају обавијестили Окружно јавно тужилаштво у Требињу, које је наложило да се предузму све мјере и радње с циљем утврђивања елемената кривичне одговорности и документовања кривичних дјела из области злоупотребе дроге.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је данас за Алтернативну телевизију да је полиција у суботу, 28. јула, дан након што је у РиТЕ "Гацко" спаљено око 700 килограма разних врста дроге, у контејнеру у кругу термоелектране пронашла одређену количину кокаина, сканка и хероина.

Лукач је навео да ће полиција, на основу наредбе Окружног тужилаштва у Требињу, саслушати и узети изјаве од чланова Комисије за уништавање дроге, која функционише при Министарству безбједности БиХ, а која је задужена за надзор над уништавањем наркотика.

Он је истакао да ће се на основу истраге утврдити да ли је све рађено у складу са прописима, и да ли је било пропуста при уништавању наркотика уличне вриједности око седам милиона марака.

Само дан након што су из Министарства безбједности БиХ саопштили да је, по њиховом налогу, у погонима Термоелектране Гацко уништено више од 700 кг наркотика, уличне вриједности од седам милиона марака, полиција Српске је, сазнаје АТВ, у кругу Термоелектране нашла идентичну дрогу, која из неког разлога, није уништена.